Groepsindeling

Binnen onze school werken wij met het jaarklassensysteem. Er zijn acht groepen van gemiddeld 24 leerlingen. Deze zijn ingedeeld op leeftijd. We spreken over onderbouw (groep 1-2-3-4) en bovenbouw (groep 5-6-7-8). Iedere groep heeft één of twee leerkrachten.

Er wordt klassikaal les gegeven met het directe instructiemodel. Dit betekent dat er in drie niveaus wordt lesgegeven. Binnen het klassikale systeem is ruimte voor zelfstandig werken en voor extra instructie. Op deze manier kunnen wij omgaan met verschillen tussen leerlingen. We werken met verschillende werkmodellen. Samenwerken en zelfstandig werken wisselen we af.  We leren de leerlingen op verschillende manieren een probleem op te lossen.

Binnen een groep kunnen leerlingen een apart lesprogramma krijgen. Dit kan zich richten op leerachterstanden, maar ook leerlingen met een voorsprong krijgen een aangepast programma. Dit wordt altijd met ouders besproken.

De groepsindeling voor schooljaar 2018-2019 is als volgt:
Groep 1: Mieke van der Lugt en Marita Blankman
Groep 2: Anne-marieke den Haan en Hetty van Dalen