Visie/missie

Visie en missie van de school

De Rehoboth is een protestants-christelijke school. Vanuit deze christelijke identiteit willen wij onderwijs geven, waarbij we rekening willen houden met individuele verschillen in leerprestaties en in sociaal-emotionele ontwikkeling.

De naam Rehoboth is afkomstig uit de Bijbel (Genesis 26:22). De naam betekent: ‘De Heer heeft ons ruimte gegeven’. Deze ruimte willen we de leerlingen gedurende hun basisschoolperiode bieden.

R            RUST                                     in een rustige veilige omgeving kan je goed leren
U            UITDAGING                          voor alle kinderen uitdagend onderwijs
I             INSPIRATIE                            geïnspireerde leerkrachten inspireren kinderen
M           MEE MOGEN DOEN              je mag jezelf zijn
T            TROTS                                   je mag er zijn
E            EIGENHEID                            iedereen is uniek, je eigen keuzes mogen leren maken

Vanuit bovenstaande visie volgt een missie waarin wij ruimte willen geven aan leerlingen om zichzelf te kunnen zijn en te ontwikkelen. Het zichzelf kunnen ontwikkelen kan alleen vanuit een basis van veiligheid en vertrouwen. Dit én een uitdagende leeromgeving willen we op de Rehoboth bieden.